MIPE finanțeză cu aproape 300 de milioane de euro 28 de proiecte pentru creșterea eficienței energetice a 14.800 de gospodării

MIPE finanțeză cu aproape 300 de milioane de euro 28 de proiecte pentru creșterea eficienței energetice a 14.800 de gospodării Sursa poza si informatii: Economica.net

MIPE alocă 300 de milioane de euro pentru creșterea eficienței energetice în 14.800 de gospodării

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) aduce o veste promițătoare pentru cei care așteaptă sprijin pentru îmbunătățirea locuințelor. Recent, a fost făcut publică lista operatorilor economici care vor primi finanțare pentru proiecte destinate optimizării eficienței energetice a gospodăriilor vulnerabile. În total, au fost aprobate 28 de proiecte, valoarea lor însumând circa 300 de milioane de euro, care vor contribui la îmbunătățirea condițiilor energetice pentru aproximativ 14.800 de familii.

Un sprijin semnificativ pentru gospodării

Ministrul Marcel Boloș a explicat că fiecare dintre aceste gospodării va avea acces, prin intermediul companiilor specializate, la un voucher de până la 20.200 de euro. Acest sprijin financiar este menit să acopere lucrări esențiale ce includ reabilitarea locuințelor pentru a asigura confortul termic pe parcursul întregului an (izolare, înlocuirea tâmplăriei, reparații la acoperiș) și instalarea de panouri fotovoltaice. Astfel, familiile nu doar că își vor securiza locuințele din punct de vedere energetic, dar vor și produce o parte din energia electrică necesară în gospodărie.

Etapa de contractare, începută în forță

„Suntem hotărâți să accelerăm procesul de contractare”, a subliniat ministrul Boloș. „Am selectat operatorii care sunt pregătiți să înceapă lucrările rapid, astfel încât beneficiarii să poată observa cât mai repede avantajele acestui program.” Prin implementarea acestor proiecte, se estimează că gospodăriile vor beneficia de facturi mai mici și locuințe mai confortabile și sigure, ceea ce reprezintă un pas important către independența energetică.

Un impuls către viitor sustenabil

Investiția în creșterea eficienței energetice reflectă nu doar un angajament economic, ci și unul ecologic, având în vedere mediul înconjurător. Astfel, România face pași hotărâți spre un viitor mai durabil, reducând consumul de energie și sprijinind producerea de energie regenerabilă la nivelul gospodăriilor.

Programul nu doar că va beneficia direct gospodăriile implicate prin sprijin financiar, dar contribuie și la o economie națională mai eficientă energetic. În același timp, asigură comunităților vulnerabile din punct de vedere energetic o oportunitate reală de a-și îmbunătăți calitatea vieții.

Această inițiativă a MIPE servește ca model de bune practici pentru viitoare politici ce vizează îmbunătățirea eficienței energetice la nivel național, consolidând angajamentul României pentru tehnologii energiilor regenerabile și eficientizarea consumului energetic. Marcel Boloș și-a exprimat încrederea că implementarea rapidă a acestor proiecte va aduce transformări semnificative pentru mii de familii, contribuind la un viitor mai verde și mai sustenabil.


Ștefan Dima

Ștefan Dima are 33 de ani și e omul care cunoaște Iașul ca pe propriul buzunar. Absolvent de Jurnalism la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Ștefan a ales să-și construiască cariera aici, în orașul în care a copilărit și pe care îl iubește. Cu o pasiune pentru poveștile din spatele știrilor și un ochi atent pentru detalii, el aduce zilnic noutăți relevante despre viața culturală, deciziile locale și inițiativele civice din Iași. Este genul de reporter care știe să asculte, să observe și să redea realitatea cu respect și claritate. În timpul liber, îl vei găsi plimbându-se prin Copou sau descoperind cafenele noi prin oraș, mereu cu un carnet de notițe în buzunar.

Știri Generale

Știri Generale
amenzi drastice dacă nu respectați noile reglementări! Ce obligații aveți ca stăpâni responsabili?
Bomba nucleară a Iranului: Israelul acuză dar CIA spune că nu există
Cel puțin 14 morți și zeci de răniți la Kiev în urma atacurilor rusești
Cine este Larry Ellison, a doua cea mai bogată persoană din lume. I-a depășit pe Zuckerberg și Bezos
CNAS a reuşit să-i lase neasiguraţi la sănătate până în 2026 pe mulţi dintre cei care au doar venituri extrasalariale, prin Ordinul prin care a încercat să le rezolve problema
Compania de optică Lensa a atras doi noi investitori în acționariatul său, OH Holding Limited și ATM Ventures
Consilieră influentă și lobby la primarul Mișu pentru recepția blocului. Ce sumă s-a vehiculat ca șpagă în scandal?
Consilierul rus pentru securitate Shoigu ajunge în Coreea de Nord pentru o întâlnire cu Kim Jong Un
Dacia, program ambițios de lansări în următorii ani: Sandero facelift, Spring 2, C-Neo
Donald Trump neagă că a părăsit summitul G7 pentru un armistițiu: „Este mult mai important de atât”
două vehicule implicate, victimă evaluată de urgență la locul incidentului