Ce zic oficialii Huawei la București despre acuzațiile SUA că firmele din China au dispozitive ascunse în invertoarele instalațiilor fotovoltaice

Ce zic oficialii Huawei la București despre acuzațiile SUA că firmele din China au dispozitive ascunse în invertoarele instalațiilor fotovoltaice Sursa poza si informatii: Economica.net

Cu toate că acuzațiile Statelor Unite privind securitatea cibernetică nu se opresc, Huawei continuă să fie un jucător major în Europa. Marco Xu, reprezentant al Huawei, a explicat la un eveniment din București că, în ciuda presiunii geopolitice, mulți dintre clienții din Europa încă aleg să colaboreze cu gigantul chinez pentru inovațiile pe care le aduc produsele lor.

Acuzațiile recente, inițiate de oficiali americani, au în vedere descoperirea unor dispozitive de comunicații inexplicabile în invertoarele de energie regenerabilă. Aceste invertoare, esențiale pentru conectarea panourilor solare și turbinelor eoliene la rețelele electrice, ridică suspiciuni de securitate în SUA, dar marco Xu subliniază că geopolitica nu afectează total deciziile cumpărătorilor. Clienții, potrivit lui, își bazează alegerile pe calitatea și performanța echipamentelor, nu pe posibilele zvonuri geopolitice.

În ceea ce privește investițiile în securitate, Zhang Ruigang, Senior Digital Trust Expert la Huawei, a relevat că Huawei a investit peste 2,1 miliarde de dolari în securitatea cibernetică în ultimii ani, în cadrul unui buget de cercetare și dezvoltare de peste 19 miliarde de euro anual. Cu o poziție între primele șase companii în lume pentru R&D, Huawei alocă numeroase resurse pentru a asigura integritatea și siguranța produselor sale. Compania are 3.800 de cercetători care se concentrează exclusiv pe securitatea cibernetică.

Huawei își menține un profil scăzut în SUA, concentrându-se pe extinderea afacerilor în Europa și alte regiuni. Zhang Ruigang a punctat că Huawei nu a întâmpinat incidente majore de securitate cibernetică și că îngrijorările unor autorități cu privire la alți furnizori chinezi nu trebuie aplicate inevitabil și în cazul Huawei.

Experții citați de Reuters avertizează că utilizarea necorespunzătoare a dispozitivelor de comunicație poate compromite stabilitatea rețelelor electrice, dar Huawei insistă că informațiile clienților sunt securizate în centre de date din Europa, conform normelor GDPR, iar echipele de mentenanță care administrează platformele acționează din România și Olanda.

În România, Huawei numără peste 1.400 de angajați și deține Centrul European de Asistență Tehnică din București, unde mai mult de 100 de ingineri oferă suport tehnic permanent. Potrivit companiei de consultanță Wood Mackenzie, Huawei este liderul global al pieței de invertoare, cu o cotă de 29% din livrările mondiale, urmată de alte companii chineze precum Sungrow și Ginlong Solis.

Cu toate provocările geopolitice și suspiciunile ridicate, Huawei continuă să se dedice inovării și securității, câștigând încrederea clienților și consolidându-și poziția pe piața globală.


Ștefan Dima

Ștefan Dima are 33 de ani și e omul care cunoaște Iașul ca pe propriul buzunar. Absolvent de Jurnalism la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Ștefan a ales să-și construiască cariera aici, în orașul în care a copilărit și pe care îl iubește. Cu o pasiune pentru poveștile din spatele știrilor și un ochi atent pentru detalii, el aduce zilnic noutăți relevante despre viața culturală, deciziile locale și inițiativele civice din Iași. Este genul de reporter care știe să asculte, să observe și să redea realitatea cu respect și claritate. În timpul liber, îl vei găsi plimbându-se prin Copou sau descoperind cafenele noi prin oraș, mereu cu un carnet de notițe în buzunar.

Știri Generale

Știri Generale
amenzi drastice dacă nu respectați noile reglementări! Ce obligații aveți ca stăpâni responsabili?
Bomba nucleară a Iranului: Israelul acuză dar CIA spune că nu există
Cel puțin 14 morți și zeci de răniți la Kiev în urma atacurilor rusești
Cine este Larry Ellison, a doua cea mai bogată persoană din lume. I-a depășit pe Zuckerberg și Bezos
CNAS a reuşit să-i lase neasiguraţi la sănătate până în 2026 pe mulţi dintre cei care au doar venituri extrasalariale, prin Ordinul prin care a încercat să le rezolve problema
Compania de optică Lensa a atras doi noi investitori în acționariatul său, OH Holding Limited și ATM Ventures
Consilieră influentă și lobby la primarul Mișu pentru recepția blocului. Ce sumă s-a vehiculat ca șpagă în scandal?
Consilierul rus pentru securitate Shoigu ajunge în Coreea de Nord pentru o întâlnire cu Kim Jong Un
Dacia, program ambițios de lansări în următorii ani: Sandero facelift, Spring 2, C-Neo
Donald Trump neagă că a părăsit summitul G7 pentru un armistițiu: „Este mult mai important de atât”
două vehicule implicate, victimă evaluată de urgență la locul incidentului