Bolojan spune că nu s-ar întâmpla nimic dacă România ar avea mai puțini parlamentari

Bolojan spune că nu s-ar întâmpla nimic dacă România ar avea mai puțini parlamentari Sursa poza si informatii: Economica.net

Ilie Bolojan, o figură marcantă pe scena politică românească, și-a exprimat public opinia conform căreia reducerea numărului de parlamentari din România ar putea să nu aibă un impact negativ asupra funcționării statului. Într-un interviu acordat la Antena 3 CNN, Bolojan a abordat subiectul scăderii numărului de parlamentari de la peste 450 la 300, un subiect sensibil și cu potențial de dezbatere aprinsă în mediul politic.

Bolojan a subliniat că, din perspectiva lui, o reducere a numărului de parlamentari nu ar cauza perturbări în activitatea legislativului. "Este nevoie de o majoritate parlamentară pentru a susține o astfel de schimbare," a precizat el. Aceasta sugerează că schimbările structurale în legislativ ar necesita un consens politic care, în prezent, pare dificil de atins.

Percepția publică asupra parlamentarilor

El a recunoscut, totodată, că nemulțumirile publice sunt adesea legate de imaginea generală negativă pe care politicienii o au în ochii cetățenilor. De-a lungul anilor, această percepție negativă a fost alimentată, uneori justficat, de acțiunile unora dintre parlamentari. "Ca în multe cazuri, doar un număr restrâns de parlamentari sunt responsabili pentru formarea acestei imagini," a menționat Bolojan.

Caderea calității vieții politice

Bolojan nu a ezitat să remarcă și o scădere a calității politice în ultimii ani. El a subliniat că recâștigarea încrederii cetățenilor este o prioritate și că acest lucru ar trebui să implice o deschidere mai mare a partidelor către persoane competente și valoroase din cadrul societății. "Sprijinirea profesioniștilor în politică ar trebui să fie un obiectiv major," a adăugat el, subliniind importanța deciziilor politice aliniate cu nevoile cetățenilor.

Eficientizarea fondurilor partidelor politice

Pe lângă aspectele legate de numărul de parlamentari, Bolojan a discutat despre eficiența fondurilor alocate partidelor politice. El susține reducerea sumelor distribuite între campaniile electorale și recomandă folosirea fondurilor pentru îmbunătățirea pregătirii personalului politic. "Transparența în cheltuirea banilor publici pentru pregătirea politică ar putea reduce numeroase polemici existente," a afirmat el.

În concluzie, Bolojan vede necesitatea unei reforme nu doar în structura parlamentară, ci și în maniera în care sunt cheltuiți banii publici. Prin adoptarea unor măsuri care să sprijine pregătirea și profesionalizarea politicienilor, el crede că încrederea publicului în sistemul politic ar putea fi recuperată. Această abordare holistică ar putea duce, în viitor, la ameliorarea imaginii pe care o au politicienii români și la sporirea eficienței legislative.


Ștefan Dima

Ștefan Dima are 33 de ani și e omul care cunoaște Iașul ca pe propriul buzunar. Absolvent de Jurnalism la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Ștefan a ales să-și construiască cariera aici, în orașul în care a copilărit și pe care îl iubește. Cu o pasiune pentru poveștile din spatele știrilor și un ochi atent pentru detalii, el aduce zilnic noutăți relevante despre viața culturală, deciziile locale și inițiativele civice din Iași. Este genul de reporter care știe să asculte, să observe și să redea realitatea cu respect și claritate. În timpul liber, îl vei găsi plimbându-se prin Copou sau descoperind cafenele noi prin oraș, mereu cu un carnet de notițe în buzunar.

Știri Generale

Știri Generale
Bolojan nu vrea să intre în dispute cu Ciolacu, dar se întreabă de ce a lipsit entuziasmul pentru preluarea acestei funcții
Bolojan spune că nu s-ar întâmpla nimic dacă România ar avea mai puțini parlamentari
Bolojan spune că România plătește cele mai mari dobânzi din regiune
Bugetari cu peste 2.000 lei pe oră! Depășesc veniturile președintelui, în timp ce cetățeanul obișnuit resimte povara economică. Ce face Guvernul?
Ce a spus Thiago Silva despre victoria lui Fluminense cu Interul lui Chivu
Contractele de litiu cu China și Rusia încing spiritele în parlamentul Boliviei
Cosmin Giurgi, subofițerul acuzat de trafic de minori și proxenetism, rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile. Reacția severă a superiorilor săi.
Criză de apă în miezul verii! Locatari fără apă curentă, deși toate facturile sunt plătite, în plină caniculă toridă.
Cum Afectează Noile Măsuri Fiscale Produsele și Antreprenorii Economiei Românești?
cum să aplici cu ideea ta de afaceri de succes!
Cum sunt risipiți banii publici pe sporuri pentru condiții controversate la un ansamblu profesionist din subordinea Consiliului Județean?